Mr. Mariska Dorresteijn

Mariska is sinds 2005 werkzaam als advocaat. In de loop van de tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een bevlogen familierecht advocaat en mediator. Mariska weet op een toegankelijke en praktische manier orde te scheppen in de chaos die een scheiding teweeg brengt. Ook in het erfrecht kent Mariska haar weg.

In een mediation begeleidt Mariska de beide partners in het maken van afspraken over hoe nu verder. Daarbij stelt zij de belangen van de kinderen voorop. Als mediator betrekt Mariska de kinderen ook altijd in het echtscheidingsproces. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een convenant, dat door de rechtbank wordt bekrachtigd. Die procedure verloopt verder schriftelijk. Mediation stelt je in staat om afspraken te maken die precies bij jullie passen. Dat maakt mediation niet alleen goedkoper dan wanneer je beiden met een eigen advocaat aan de slag gaat, maar vooral duurzamer.

Als advocaat treedt Mariska voor een van beide scheidende partners op. Ook dan is haar focus erop gericht om zoveel mogelijk in onderling overleg tot afspraken te komen. Lukt dat niet, dan zullen de geschilpunten aan de rechtbank worden voorgelegd. Mariska is te allen tijde eerlijk, recht door zee en met jou op zoek naar een oplossing waar je daadwerkelijk verder mee komt.

Net als het familierecht, is het erfrecht een vak apart. Weten waar het conflict in juridisch en emotioneel opzicht over gaat en wat je cliënt bezighoudt, is dan wezenlijk.

Waarom de advocatuur?

''Advocaat worden was altijd al mijn droom. Ik kan als advocaat-mediator met mijn cliënt(-en)  de strategie bepalen en de koers uitzetten, zodat zij daadwerkelijk verder komen. In een scheiding tref ik vaak mijn cliënten niet op hun best. Onzekerheid over financiën, de continuïteit van het bedrijf, de kinderen en verdriet: het speelt allemaal mee. Door het samen aangaan van de gesprekken die een verandering teweeg brengen en weer een duidelijk omlijnd beeld te krijgen over de toekomst, zie ik bij mijn cliënten de rust weer terugkomen. Het betrekken van de kinderen in deze gesprekken geeft voor mij een echte meerwaarde. Het mooiste vind ik nog dat als de afspraken eenmaal rond zijn, beide partijen met een goed gevoel terug kunnen kijken op wat er was en op wat er gaat komen.''

Verkorte CV:

  • Studie Nederlands Recht aan Universiteit Maastricht  (2003).
  • vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS): specialisatieopleiding familierecht en mediation.
  • Advocaat sinds 2005.