Mr. Ernest Claassen

Ernest houdt zich voornamelijk bezig met de rechtsgebieden faillisementsrechtondernemingsrecht en contractenrecht. Hij is dagelijks actief als curator, bewindvoerder en adviseur. Een ervaring van meer dan 35 jaren in de rechtspraktijk komt hem daarbij uitstekend van pas. In de loop der jaren heeft Ernest een grote routine opgebouwd in het procederen in handelszaken en het bijstaan van bestuurders in aansprakelijkheidskwesties. Ook is hij regelmatig actief bij overnames en surseances van betaling.

Waarom de advocatuur?

''Ik ben een ondernemer en werk graag met ondernemers. Waarschijnlijk om die reden hebben het insolventierecht en het daarmee samenhangende ondernemingsrecht mij vanaf de eerste dag nooit meer losgelaten.

Het is boeiend om voor de onderneming in problemen de juridische analyse te maken, oplossingen te bedenken en planmatig resultaten te realiseren, waarbij alle facetten van het recht de revue passeren. Het insolventierecht is het gymnastieklokaal van het recht. Afkomstig uit het oosten van het land, ben ik de afgelopen jaren vergroeid met Zwolle en omgeving waar ik woon en werk.''

Verkort cv

  • Studie rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Sinds 1979 werkzaam als advocaat te Zwolle met een cliëntenbestand in de wijde regio.
  • Partner/bestuurder van CKV Advocaten sinds 1984.
  • Bestuurder van opleidingsinstituut De Blauwvinger Academie. Dit opleidingsinstituut (dochter-onderneming van CKV Advocaten) geeft cursussen op post—academisch niveau aan advocaten en andere beroepsbeoefenaren over alle mogelijke juridische onderwerpen waar advocaten die ondernemers bijstaan mee te maken kunnen krijgen.
  • Vanaf 1997 lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).
  • De laatste jaren is hij naast zijn praktijk ook volop bezig zijn kennis en ervaring over te dragen aan jongere kantoorgenoten.
  • Hij heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid en heeft in de loop der jaren diverse (onbezoldigde) bestuursfuncties vervuld.