Bankrecht

Als ondernemer in het Midden- en Kleinbedrijf heeft u voortdurend te maken met uw huisbankier. U regelt er uw krediet waarvoor u dan allerlei zekerheden dient te verstrekken zoals pand- en hypotheekrechten, een persoonlijke borgtocht en de achterstelling van andere leningen. Het gaat dikwijls om een complexe materie. CKV Advocaten kan u hierbij van deskundig advies voorzien en ondersteunen. Zo gebeurt het regelmatig dat een bank aansprakelijk is of wordt wegens een onregelmatige kredietopzegging. Ook ontstaan nog al eens geschillen met de bank over (de executie van) bedongen zekerheden.

Grensgebied tussen zakelijk en privé

Een bijzonder aandachtsgebied voor de ondernemer is het grensgebied tussen zakelijk en privé waarbij de risico’s welke de ondernemer loopt zo veel mogelijk buiten de privé-sfeer  gehouden moeten worden. Naast advisering en het verlenen van bijstand bij financiële operaties kan CKV Advocaten u als ondernemer in het Midden- en Kleinbedrijf ook van dienst zijn bij gerechtelijke procedures tegen de bank bij rechtbanken en hoven.

Heeft u een (dreigend) geschil met uw huisbankier? Dan kunt u het beste contact opnemen met de mr. Thim Pierikmr. Ernest Claassen of mr. Thomas Spoler. Zij zijn gespecialiseerd in deze materie.