Aansprakelijkheid & Schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ieder mens stelt zich dagelijks bloot aan diverse risico’s. Daarbij kan allerlei schade ontstaan aan de mens zelf, maar ook aan de medemens of diens goederen. Het uitgangspunt in het Nederlands recht is dat iedereen aansprakelijk is voor de eigen schade, maar hierop bestaan talrijke uitzonderingen. Zo kent het recht contractuele aansprakelijkheid; dit is de aansprakelijkheid die voort vloeit uit het niet-nakomen van een overeenkomst. Ook kan aansprakelijkheid ontstaan op grond van een wettelijke bepaling, zoals bijvoorbeeld aansprakelijkheid voor motorrijtuigen of productaansprakelijkheid. Zo bent u bijvoorbeeld aansprakelijk wanneer een dakpan van uw woning op de auto van de buurman valt of een bromfietser valt door uw plotseling de weg overstekende hond.

Het aansprakelijkheidsrecht regelt het herstel of compensatie van de schade en is een ingewikkelde materie. CKV Advocaten kan u goed van dienst zijn in deze juridische doolhof. Het gaat dan om het aansprakelijk stellen van personen die schade bij u hebben veroorzaakt; het bepalen van de hoogte en het verhalen van de schade en last but not least het voeren van stevig verweer tegen een aan u gerichte aansprakelijkstelling. Komt u met een dergelijk probleem in aanraking aarzel niet en bel. In een informatief gesprek kan bekeken en besproken worden wat de mogelijkheden zijn.

Mocht u advies nodig hebben op het gebied van aansprakelijkheid en schade dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met één van onze advocaten óf vul het onderstaande contactformulier in.

Laat uw bericht achter