Mr. Thim Pierik

Thim houdt zich voornamelijk bezig met het ondernemingsrecht, insolventierecht en aansprakelijkheidsrecht. Zijn cliënten zijn voornamelijk ondernemers. Daarnaast treedt hij op als curator in diverse faillissementen.

Waarom de advocatuur?

“De dynamiek van het recht én het ondernemerschap spreken mij erg aan! Als geboren Zwollenaar uit een ondernemersfamilie voel ik mij verbonden met de regio.

Mijn speerpunten zijn: actief, bereikbaar, kundig, oplossingsgericht en samenwerken. Dus samen met de ondernemer analyseren, kansen inschatten, strategie bepalen en een win-win situatie creëren. Daarbij niet alleen de juridische kant in ogenschouw nemen, maar ook de economische en sociale belangen en waar nodig met vastberadenheid, standvastigheid, gedrevenheid en strijdlust, procederen.”

Verkort cv

  • Studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam (2006).
  • Sinds 2007 werkzaam bij CKV Advocaten.
  • Partner/bestuurder bij CKV Advocaten sinds januari 2017.
  • Bestuurder van opleidingsinstituut De Blauwvinger Academie. Dit opleidingsinstituut (dochter-onderneming van CKV Advocaten) geeft cursussen op post—academisch niveau aan advocaten en andere beroepsbeoefenaren over alle mogelijke juridische onderwerpen waar advocaten die ondernemers bijstaan mee te maken kunnen krijgen.
  • Thim is daarnaast in diverse (bestuurlijke) functies nauw betrokken bij HC Zwolle en aangesloten bij verschillende netwerken, zoals Ronald McDonaldbusiness Breakfastclub, Regiolokaal en de Businessclub van HC Zwolle (BC HCZ).