Mr. Marrit Schutte

Marrit is werkzaam in de algemene civiele praktijk en doorgrondt de situatie snel. Ze is eerlijk over de haalbaarheid en juridische mogelijkheden van rechtsvragen die cliënten aan haar voorleggen, waarbij zij het meest wenselijke eindresultaat voor cliënten niet uit het oog verliest. Zij is binnen de juridische kaders altijd op zoek naar praktische oplossingen voor haar cliënten.

Waarom de advocatuur?

"In mijn vorige functie van (senior) gerechtsjurist bij de rechtbank had ik dagelijks te maken met het schriftelijke werk van advocaten en zag ik advocaten aan het werk tijdens zittingen. Daardoor besloot ik dat ik de stap naar ‘de andere kant van de tafel’ wilde maken. Een advocaat helpt cliënten voor, tijdens en na een (rechts)zaak en daarmee ben je dus echt betrokken bij je cliënten. Dat vind ik het mooie aan het vak! Het is fijn om mensen (actief) te kunnen helpen met mijn juridische kennis."

Verkort CV

- Bachelor Rechtsgeleerdheid (2018) en Master Nederlands recht (Privaatrecht met specialisatie aansprakelijkheidsrecht) aan de Universiteit Utrecht (2019).
- Vanaf januari 2020 ruim 3,5 jaar gewerkt als gerechtsjurist (en later als senior gerechtsjurist) bij de Rechtbank Overijssel, locatie Almelo, in het team handel en kanton.