Ondernemingsrecht advocaat

Iedere ondernemer heeft te maken met het ondernemingsrecht. Als ondernemer ga je contracten aan met verschillende (externe) partijen, zoals leveranciers en klanten. Deze contracten brengen verplichtingen met zich mee en kunnen leiden tot conflicten. Een ondernemingsrecht advocaat ondersteunt u daarbij. 

Ondernemingsrecht is breed en divers

Maar ook binnen de onderneming spelen verschillende aangelegenheden die helaas tot conflicten kunnen leiden, bijvoorbeeld tussen de aandeelhouders onderling of tussen aandeelhouders en directie.

Het ondernemingsrecht is een breed en divers rechtsgebied. Hieronder valt ook het vennootschapsrecht. Dit regelt de (externe) werking van vennootschappen (zoals de B.V., de N.V .en de V.O.F.) en (interne) rechtsverhoudingen tussen de vennoten (aandeelhouders of firmanten) onderling. 

Ondernemingsrecht advocaat Zwolle

Wat zijn de voor- en nadelen van een V.O.F.? En van een B.V.? Hoe kan een V.O.F. worden omgezet in een B.V.? Hoe kan een directeur/bestuurder worden ontslagen als hij niet goed functioneert? Wat te doen bij geschillen tussen aandeelhouders? Op welke wijze kan een V.O.F. worden voorgezet? Allemaal facetten die onder het vennootschapsrecht en daarmee onder het ondernemingsrecht vallen.

De advocaten van CKV die zich bezighouden met ondernemings- en vennootschapsrecht proberen zoveel mogelijk conflicten te voorkomen door hun klanten op tijd te adviseren.

Advocaat ondernemingsrecht

Mocht u advies nodig hebben op het gebied van het ondernemings- en vennootschapsrecht dan kunt u contact opnemen met mr. Ernest Claassen, mr. Thim Pierikmw. mr. Maartje Beeker of mr. Thomas Spoler