Mr. Maartje Beeker

Maartje combineert twee specialisaties die ogenschijnlijk compleet verschillend zijn: het ondernemings- en het familierecht. Toch zitten er meer overeenkomsten tussen die twee rechtsgebieden dan je zou denken.

Maartje staat veel (regionale) ondernemers en ook particulieren bij. Voor ondernemers stelt ze contracten op, maakt algemene voorwaarden, maar adviseert en procedeert ook over geschillen die ontstaan zijn tussen contractspartijen.

Binnen het familierecht helpt Maartje mensen met alles wat bij een scheiding komt kijken. Hoe moet het met de kinderen? Wat kan er geregeld worden voor het huis? Hoe moet het verder met mijn bedrijf? Ook is het mogelijk om jaren na de scheiding wijzigingen te vragen van eerder gemaakte afspraken, omdat de situatie nu eenmaal veranderd is. Maartje heeft veel ervaring met scheidende ondernemers en zij weet wat er komt kijken bij een scheiding waarbij ook een bedrijf betrokken is.

Waarom de advocatuur?

"Ik vind het mooie aan mijn praktijk in ieder geval dat ik heel veel verschillende mensen en bedrijven ontmoet. Vaak ook heel goed leer kennen, omdat ze bij me komen op het moment dat ze in nood verkeren. Dat schept een heel persoonlijke band.”

"Het juridische vak van advocaat vind ik heel uitdagend omdat het nooit stil staat en geen dag hetzelfde is. Als advocaat moet je goed kunnen meedenken en je kunnen verplaatsen in de situatie. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen en door de inmiddels vele jaren ervaring die ik heb kan ik mensen snel verder helpen.”

Verkort cv

  • Studie Nederlands recht 2005 (met civielrechtelijke en bedrijfsrechtelijke vakken) aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Start van haar carrière als advocate bij Nysingh Advocaten te Zwolle.
  • Sinds 2009 werkzaam bij CKV Advocaten. Hier heeft zij zich gespecialiseerd in het algemene (ook internationale) ondernemingsrecht en het familierecht. Zij is sinds januari 2017 Partner bij CKV Advocaten.
  • Maartje is mede-oprichter van het opleidingsinstituut De Blauwvinger Academie. Dit opleidingsinstituut (dochter-onderneming van CKV Advocaten) geeft cursussen op post-academisch niveau aan advocaten en andere beroepsbeoefenaren over alle mogelijke juridische onderwerpen waar advocaten die ondernemers bijstaan mee te maken kunnen krijgen.
  • Intervisiebegeleider bij o.a. de Blauwvinger Academie.