Voor particulieren

Heeft u een juridisch conflict, geschil of probleem?

Als particulier kunt u op de meest uiteenlopende manieren met het recht in aanraking komen. Hoewel het de meeste mensen gelukkig bespaard blijft, kan het zich toch zomaar aandienen. Soms is dat een keuze. Soms niet.

U wilt scheiden of uw partner wil een echtscheiding

Soms blijkt een huwelijk tòch niet voor altijd en komt het tot een echtscheiding. Dan moet er enorm veel worden geregeld en soms is het nodig dat er heel snel noodverbanden worden gelegd. Wat is uw positie dan?

U bent verdachte

Of u wordt verdacht van een strafbaar feit en wordt uitgenodigd voor een verhoor, of u ontvangt een dagvaarding voor een zitting. Is (verdere) vervolging nog te voorkomen? Moet u een verklaring afleggen? Getuigen oproepen? Kunt u een straf krijgen? Kortom: wat is uw positie dan?

Dreigt er ontslag?

Plotseling moet uw werkgever flink in het personeelsbestand snijden of gaat zelfs failliet. Uw baan staat op de tocht. Wat is uw positie dan? Waarom moet u er uit en niet uw veel jongere collega? En kunt u na een faillissement aanspraak maken op een uitkering? Hoe lang duurt die dan en hoe hoog is die uitkering? Meer over arbeidsrecht.

U heeft conflict met uw huurbaas of in het verkeer

Of u krijgt opeens een brief waarin uw verhuurder de huur opzegt omdat er sprake zou zijn van overlast, terwijl u zich van geen kwaad bewust bent. Of u ziet in uw auto een fietser over het hoofd en ontstaat en er een aanrijding met verstrekkende gevolgen. Wat is uw positie dan? Hoe pak je zoiets aan?

CKV weet wat uw positie is. Niet alleen in deze voorbeelden: maar in alle situaties waarin een particulier met het recht in aanraking komt.