Mr. Ernest Claassen

Ernest houdt zich voornamelijk bezig met insolventierecht en ondernemingsrecht en is dagelijks actief als curator. Een ervaring van meer dan 35 jaren in de rechtspraktijk komt hem daarbij uitstekend van pas.

Waarom de advocatuur?

''Ik ben een ondernemer en werk graag met ondernemers. Waarschijnlijk om die reden hebben het insolventierecht en het daarmee samenhangende ondernemingsrecht mij vanaf de eerste dag nooit meer losgelaten.

Het is boeiend om voor de onderneming in problemen de juridische analyse te maken, oplossingen te bedenken en planmatig resultaten te realiseren, waarbij alle facetten van het recht de revue passeren. Het insolventierecht is het gymnastieklokaal van het recht. Afkomstig uit het oosten van het land, ben ik de afgelopen jaren vergroeid met Zwolle en omgeving waar ik woon en werk.''

Verkort CV

  • Studie rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Is sinds 1978 werkzaam in de advocatuur.
  • Partner/bestuurder van CKV Advocaten sinds 1984.
  • Bestuurder van opleidingsinstituut De Blauwvinger Academie. Dit opleidingsinstituut (dochter-onderneming van CKV Advocaten) geeft cursussen op post—academisch niveau aan advocaten en andere beroepsbeoefenaren over alle mogelijke juridische onderwerpen waar advocaten die ondernemers bijstaan mee te maken kunnen krijgen.
  • Ernest is vanaf 1997 lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).
  • De laatste jaren is hij naast zijn praktijk ook volop bezig zijn kennis en ervaring over te dragen aan jongere kantoorgenoten.