Indexatiepercentage bij alimentatie voor 2021

23-10-2020
Indexatiepercentage bij alimentatie voor 2021

De kinderalimentatie, en in de meeste gevallen ook de partneralimentatie, moeten jaarlijks worden geïndexeerd met ingang van 1 januari, dit is wettelijk bepaald. Het percentage waarmee de alimentatie verhoogd moet worden, wordt jaarlijks vastgesteld door de Minister van Justitie. Voor 2021 is het indexeringspercentage vastgesteld op 3,0 %.

Vanaf wanneer moet de hogere alimentatie worden voldaan? Alimentatie moet bij vooruitbetaling worden voldaan, oftewel in december 2020 moet de alimentatie voor januari 2021 worden voldaan. Wellicht handig om de automatische overboeking nu alvast aan te passen. Wilt u berekenen wat het nieuwe alimentatiebedrag wordt, kijkt u dat bijvoorbeeld op de site van het LBIO of het NLAI.

Is de afgelopen jaren nooit eerder de alimentatie geïndexeerd? Neemt u dan contact met ons op, wij kunnen voor u berekenen waar u nog recht op heeft.

Kunt u door de indexering de alimentatie niet meer betalen? Wij kunnen voor u tegen een vaste prijs een herberekening van uw draagkracht om alimentatie te betalen uitvoeren.