Indexatiepercentage bij alimentatie voor 2022

17-11-2021
Indexatiepercentage bij alimentatie voor 2022

De kinderalimentatie, en in de meeste gevallen ook de partneralimentatie, moeten jaarlijks worden geïndexeerd met ingang van 1 januari, dit is wettelijk bepaald. Het percentage waarmee de alimentatie verhoogd moet worden, wordt jaarlijks vastgesteld door de Minister van Justitie.

Voor 2022 is het indexeringspercentage vastgesteld op 1,9 %.

Vanaf wanneer moet de hogere alimentatie worden voldaan? Alimentatie moet bij vooruitbetaling worden voldaan, oftewel in december 2021 moet de alimentatie voor januari 2022 worden voldaan. Wellicht handig om de automatische overboeking nu alvast aan te passen? Wilt u berekenen wat het nieuwe alimentatiebedrag wordt, kijkt u dan bijvoorbeeld op de site van het LBIO of het NLAI.

Is de afgelopen jaren nooit eerder de alimentatie geïndexeerd? Neemt u dan contact met ons op, wij kunnen voor u berekenen waar u nog recht op heeft. Kunt u de alimentatie niet meer betalen? Hebben er zich wellicht wijzigingen voorgedaan sinds de laatste keer dat uw alimentatie berekend is? Wij kunnen voor u een herberekening van de alimentatie maken.

Advocaten