Indexeringspercentage alimentatie bekend: verhoging met 2,1%

08-11-2016
Indexeringspercentage alimentatie bekend: verhoging met 2,1%

Jaarlijks stelt de Minister van Justitie een indexeringspercentage voor alimentatie vast. Deze indexering van alimentatie geldt zowel voor partneralimentatie als voor kinderalimentatie. Inmiddels is bekend dat per 1 januari 2017 de vastgestelde alimentatiebedragen met 2,1 % verhoogd moeten worden. Alimentatieplichtigen dienen de vastgestelde alimentatie telkens voor de eerste dag van iedere nieuwe maand aan alimentatiegerechtigden te hebben voldaan. De eerste keer dat het nieuwe alimentatiebedrag voldaan dient te worden is dan ook in december 2016 voor de maand januari 2017. Let op: indexatie gaat niet vanzelf! U moet zelf uw alimentatiebedrag verhogen en u moet het ook zelf berekenen (dit kan bijvoorbeeld via de website van NLAI.

Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft over de alimentatieverhogingen. Ook als u bijvoorbeeld de afgelopen jaren geen indexatie hebt ontvangen; vrijwel altijd heeft u daar nog gewoon recht op!

Ook als u uw alimentatie opnieuw wil laten berekenen biedt CKV Advocaten interessante pakketten aan zodat u van tevoren weet wat uw kosten zullen zijn en krijgt u vlot antwoord op uw vragen omtrent de alimentatie.